How to create warmth in the home, just with a few simple tricks?

Leo Hodzic
3 min readNov 19, 2022

Dobrooo jutro ili dobar dan, dragi moji rano ranioci! Danas, je subota napolju je tmuarn dan. Bukvalno, dan da se ostane doma i izležava. Hehe, ali naravno hajde da zajedno ovaj dan popravimo i da bude fenomenalan. Naravno, kišovito je barem što se tiče mog grada Sarajeva. Ali, hajde da za nekoliko minuta zaboravimo na vrijeme vani. Danas, kao što vidite pišem o “najtraženijoj” temi. Ova tema je važna posebice kada je period renovacije ili jednostavno želje za nekom malom promjenom.

U svakom slučaju, ako si prvi put na mom blogu, obavezno se pretplati i dobijat ćeš kvalitetne savjete o uređenju svog doma, prostora i slično, Naravno, ako želiš malo više da naučiš o svim ovim stilovima, imaš kurs pa se možeš prijaviti. Također, zaprati me na instagramu @mr.leohodzic

Kako i na osnovu čega možemo stvoriti topliji dom?!

Znate, vrlo često u zadnjem periodu neću biti tačan ali skoro u ova zadnja 3 mjeseca dobijem mnogo poruka sa pitanjem: “ Leo, možeš li mi dati savjet kako da svoj dom/stan pretvorim u topliji imam osjećaj kao da je hladan, monoton a pri tome nisam neki fan drečavih tonova“. Ovo je jedno od učestalih pitanja, i gotovo sva su na ovaj koncept pisana.

Sigurno se pitate, zašto ova kombinacija boja?! Ovo vam je najbolji primjer kako u isto vrijeme malu prostoriju možete pretvoriti u toplu/domaćinsku prostoriju a s druge strane vizuelno ćete dobiti dodatno taj cozy stil za kojima svi žude. Posebno da naglasim pred Novu godinu, Božić, Uskrs, Vaskrs i sve ostale praznike koje obilježavate. Sa bojama kao što su: drap, boja breskve, narandžasta (jesenjska boja), neutralni tonovi (crna-bijela), tonovi iz prirode, pastelni, zemljani dobijate zapravo pravu sliku jedne topline u domu. Tad možete slobodno reći da je vaš dom u Cozy stilu.

Također, ako želite da se zaista osjeti taj vibe o kojem pišem. Ne morate, sad baš da ako ste vidjeli kod mene da sam napisao da i to baš morate sutra kupiti. Naprotiv, ove boje ne morate primjeniti na svom namještaju, one mogu biti u prostoru na detaljima (sitnicama), na zidu u vidu boje ili kao zidna obloga/dekoracija.

Evo jedan savršen primjer! Vidite ovu sliku iznad, dizajner koji je izrađivao idejno riješenje, “toplinu” ove spavaće sobe dobio je uz pomoć zidnog dekora (letvica) na zidu. Moram pomenuti, da su drveni dekori (poput zidnih dekoracija-letvica) veoma popularni od prije 5 godina. Također, to je mogao postići u kada bi krevet bio u bojama koje sam Vam na samom početku iznad napisao.

Fore more and translate read here.

--

--

Leo Hodzic

My name is Leo, and I am interior blogger. I am here to share my easiest tips and tricks for your home.Find my web site on net and visit inwithleo.com